Pokémon Wiki info

Pokémon wie ken ze niet? Tegenwoordig van jong tot oud hebt ooit wel eens gehoord van Pokémon anders wel Pikachu. Het Pokémon Kaarten fenomeen begon in Nederland en België al sinds begin 1998 en snel was het al een grote hit bij de verzamelaars. Tegenwoordig zijn oude kaarten zogenaamd “Base Set” genoemd uit 1995. De first en second generatie Pokémon kaarten die iets later uitkwamen zijn zeer zeldzaam en waardevol. Vooral de glimmende “Holo” kaarten en First Editions hiervan gaan de waarde helemaal door de dak. Dat komt omdat je zeer lage kans hebt om echt zeldzame kaarten uit een pakje booster te kunnen halen.

Hier gaan wij alles uitleggen over Pokémon kaarten die je moet weten om in de Pokémon TCG wereld te stappen!

INHOUD

  1. Introductie & Handelen in Pokémon kaarten
  2. Waarde van Pokémon kaarten bepalen.
  3. Bescherming van kaarten.
  4. Top 5 beste Pokémon kaarten voor TCG spelers.
  5. Top 10 durste Pokémon kaarten.

Handelen in Pokémon is al jaren een hit onder de Pokémon collectors en scalpers. Meeste mensen spelen het officiële Pokémon kaartspel niet eens. Meeste verzamelaars is het doel om juist alleen het verzamelen van zeldzame unieke kaarten. 

Tegenwoordig speelt grotendeels van de handel op internet plaats. Wereldwijd worden dan verschillende kaarten van oud en nieuwe kaarten heen en weer verstuurd door verkopers en verzamelaars, zodat het veel makkelijker wordt om te kaarten te verzamelen die je nog niet hebt. 

Om te bepalen hoe zelfdzaam je Pokémon Kaarten zijn hebben wij kort uitgelegd op deze pagina

Winst maken op Pokémon Kaarten

Let op .. Pokémon kaarten zijn niet gemaakt en ontworpen om winst te kunnen maken. Als u een pakje of een boosterbox opent hebt je een groter kans dat je juist verlies maakt dan winst, tenzij je de top zeldzaamste en gewilde kaart heb getrokken. Geluk speelt hierbij een grote rol.

Wat bepaalt de waarde van een Pokémon kaart?

Op basis van 3 belangrijke factoren wordt de waarde bepaalt van een Pokémon kaart.

  1. Vraag
  2. Schaarste
  3. Emotie

Ten eerste en de meest logische is de hoeveelheid vraag tegenover de schaarste van een bepaalde kaart. Er is in algemeen 2 situaties wanneer een waarde van de kaart door de dak gaan. Dat is schaarste in het beginfase van een release, waarom? Bij release heeft niemand tot weinig mensen de meest zeldzame kaart getrokken en wordt dan weinig aangeboden.

Door emotie willen mensen die kaart zo snel mogelijk bemachtigen en zijn bereidt om meer te gaan betalen. Wanneer er meer wordt aangeboden en de fabrieken meer kunnen leveren zullen de prijs weer sterk dalen. Prijs zal weer langzamer hand weer beetje stijgen wanneer er niet meer geproduceerd wordt en veel vraag naar is.